Malgrat l’aturada escolar a causa de les vacances de Nadal, el procés de compostatge contínua el seu ritme. Els bacteris, fongs i xicotets insectes que habiten dins del compostador segueixen el seu procés de descomposició de la matèria orgànica.

A pocs dies que la comunitat escolar es vaja de vacances fins al 7 de gener és recomanable seguir unes fàcils pautes perquè quan tornem de les desitjades vacances el procés de compostatge no s’haja vist afectat. És per això, que és aconsellable que l’últim dia de classe es comprove que el compostador està prou humit perquè els insectes puguen seguir el seu procés de descomposició. Al seu torn, cal airejar-ho bé per a renovar l’oxigen present en el compostador i finalment i més important cal cobrir totes les restes orgàniques amb matèria seca (fulles, branques, palla, etc.) per a evitar que quan arribem de les vacances hagen massa insectes no desitjats, excessiva olor o que les restes de menjar que hem afegit s’hagen podrit.

Si seguim aquestes senzilles pautes, quan retornem de les vacances ens trobarem el nostre compostador tal com ho deixarem, en perfecte estat i amb el procés d’obtenció de compost més avançat.

Si el teu col·legi vol participar, no dubteu a contactar al correu compostaescola@consorciresidus.org

BON NADAL I BONES FESTES

Tagged , , , , , , .