Després de les vacances nadalenques, els alumnes de les comarques de La Safor, La Costera, La Vall d’Albaida, La Canal de Navarrés i la Vall d’Aiora – Cofrents tornen a reprendre les classes i els diferents projectes escolars. Un d’ells és el referent al programa #Compostaescola, pel qual a través de les restes orgàniques que es generen en el centre escolar obtindran compost que usaran en l’hort. És un projecte que els està agradant molt i els sembla molt interessant el poder  donar-li una nova vida als residus que es generen en el col·legi i gràcies al Consorci per a la Gestió de Residus COR-V5 el poden fer d’una forma més lúdica i entretinguda.

Durant aquestes dates nadalenques, el procés de descomposició de la matèria orgànica ha continuat actiu però pot ocórrer que en alguns compostadors l’activitat s’haja reduït, s’haja assecat en excés la matèria orgànica, la temperatura haja descendit o semble que no hi ha animals descomponedors. És per això, que és important per a reactivar l’activitat dur a terme una sèrie de passos molt senzills perquè el procés de compostatge seguisca avant.

  • Remoure tot el contingut del compostador per a renovar l’oxigen.
  • Humitejar per a reactivar la descomposició per part dels organismes descomponedors en aquells compostadors en els quals la matèria orgànica estiga molt seca.
  • Afegir matèria orgànica (restes humides) i restes seques en la proporció correcta 2/3 restes humides i 1/3 restes seques i tornar a remoure-ho tot
  • Deixar-ho tot ben tapat amb una capa de restes seques

Amb aquests senzills passos tornarem a reactivar l’activitat dins del nostre*compostador i així seguirem el nostre procés de formació de compost.

Encara no formes part del programa #Compostaescola? A què esperes? Apunta’t a través del correu compostaescola@consorciresidus.org

Tagged , , , , , , , , , , , .