Gran acollida del programa #Compostaescola

Cada vegada són més els centres que s’impliquen en el programa #Compostaescola per a reduir els residus que generen en els col·legis i per a això utilitzen tant els recursos proporcionats pel Consorci de Residus V5-COR com els seus propis.

Per a això utilitzen el material que ha proporcionat el COR als centres participants, el qual està format per uns jocs didàctics per als alumnes, activitats segons les disciplines que s’imparteixen i vídeos explicatius. Així doncs, els professors tenen a la seua disposició tot el material necessari per a saber desenvolupar de la millor manera el projecte i poder transmetre els coneixements als seus alumnes. A més, els propis centres estan desenvolupant mecanismes propis per a fer arribar a tota la comunitat escolar la importància de fer compost.

Com a exemple d’implicació tenim el col·legi Eduardo López Palop a Enguera (La Canal de Navarrés). En aquest col·legi han establit un equip ecològic de 3 alumnes, el qual va canviant setmanalment, que s’encarreguen de recollir els poals de matèria orgànica repartits pel centre a l’hora del pati i en el menjador i portar-los al *ompostador. També, per a fer-ho d’una forma més visual s’han inventat uns dibuixos els quals cadascun representa els residus que es generen i d’una forma més entretinguda separen els residus generats en el col·legi. Aquests dibuixos els han col·locats damunt del seu corresponent contenidor perquè els xiquets sàpien que residu han de depositar.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A més a més, per a maximitzar la recollida de la fracció orgànica i disminuir els residus que es tiraven en el sòl del pati han començat a esmorzar en les classes, així tots els residus que es generen es tiren directament als poals marrons proporcionats pel COR.

Tal és la implicació per part de tot el centre en el programa #Compostaescola que disposen de 5 composteres de gran capacitat aportats pel COR, els quals van omplint en funció del dia de la setmana amb les restes orgàniques dels esmorzars i el menjador.

Sens dubte és un gran esforç per part de tota la comunitat escolar que els portara a obtindre grans quantitats de compost que destinaran tant per al centre com per al municipi i així tota la població podrà beneficiar-se del compost realitzat pels alumnes/as del col·legi Eduardo López Palop.

Si encara no formes part del programa #Compostaescola ja saps, uneix-te a nosaltres a través del correu compostaescola@consorciresidus.org

Tagged , , , , , , , .