Bones pràctiques més enllà del compostatge

El Pla de la Mesquita és un centre d’educació especial situat en la localitat de Xàtiva. Tenim el plaer de poder compartir unes paraules amb Eva Ribelles i Lola Reig, professores d’este centre escolar.

Ens comenten que ja havien començat a realitzar compost a nivell escolar en un caixó de taronges i d’una forma molt artesanal, també havien adquirit una trituradora per a trossejar les restes orgàniques i introduir-les al compostador. “El material que el COR ha aportat és molt més atractiu i còmode per a realitzar compost!, ens comenten.

Per al professorat, “és un projecte amb molt potencial que pot complementar-se amb l’ús que donem a l’hort escolar i així que l’alumnat valore el treball de l’agricultor, sàpien verdaderament l’origen d’aliments i aprenguen a usar estos aliments en tallers de cuina o repostería”.

Junt amb el programa #Compostaescola del COR, el centre escolar està duent a terme una altra sèrie de mesures per a reduir la quantitat de residus que es generen en l’àmbit escolar.

Altres gestos sostenibles

Les restes orgàniques que no es poden afegir al compostador se’ls porta una professora per a alimentar les gallines que té en sa casa. Han eliminat les botelles de plàstic en el menjador del centre i ara usen aigua de l’aixeta, la qual consideren de molt bona qualitat. També han eliminat els bricks de suc, canviant-los per suc natural de taronja que fan en el propi centre o usant depòsits de major capacitat i cada un usa el seu propi got. L’oli de cuina es reutilitza en tallers amb els alumnes per a fer sabó en pastilla i líquid per a la llavadora que posteriorment es porten a les seues cases.

Finalment, per al curs que ve i aprofitant que part del professorat sap cosir a màquina, realitzaran un taller amb els alumnes per a eliminar el paper de plata i el film transparent en els entrepans i que cada alumne tinga la seua pròpia bossa de tela per als esmorzars.

Ens ha encantat compartir esta experiència amb el centre Pla de la Mesquita de Xàtiva. Si a tu també, compartix!

Tagged , , , , , .